Wondzorg Zeeland voor u als cliënt

Uw wond, onze zorg

Een wond kan gemakkelijk ontstaan. Bijvoorbeeld doordat u zich stoot of ergens aan openhaalt. Meestal geneest een wond met de juiste verzorging vrij snel maar soms is dat niet het geval. 

 

Het doel van Wondzorg Zeeland is dat uw wond sneller geneest en u minder beperkt in uw dagelijks leven. Dat doen we onder meer door in een vroeg stadium mee te denken, of door gespecialiseerde zorg bij u thuis te laten plaatsvinden. Als u vindt dat uw wond niet goed geneest, dan kunt u met uw (huis)arts overleggen over de mogelijkheid voor ondersteuning door Wondzorg Zeeland.

Wondmateriaal


Wondzorg Zeeland biedt het beste wondmateriaal. Dat is ons uitgangspunt. We zorgen ervoor dat er voldoende wondzorgproducten besteld worden zodat we de wondzorg optimaal kunnen uitvoeren. U hoeft niet zelf naar de apotheek, onze wondverpleegkundigen zorgen hiervoor. Bij de verzorging van wonden maken we gebruik van eenduidige protocollen. De wondverpleegkundige heeft altijd voldoende wondmateriaal bij de hand en heeft regelmatig overleg met de behandelend arts en/of verpleegkundig specialist. Zo kan, indien nodig, een behandeling snel bijgesteld worden. 

Bereikbaarheid


Wondzorg Zeeland is op werkdagen voor afspraken telefonisch bereikbaar van 9.00 uur tot 17.00 uur.
 Binnen 48 uur heeft u uw eerste afspraak met onze verpleegkundig specialist. Buiten kantoortijden is er altijd een dienstdoende wondverpleegkundige bereikbaar voor spoedvragen en calamiteiten. Wij zijn te bereiken op: 0113-745080  

Vergoeding


Wondbehandeling

Wondbehandeling valt onder de Zorgverzekeringswet (Zvw). Dat betekent dat de kosten vanuit de basisverzekering worden vergoed. Als de behandeling buiten het ziekenhuis plaatsvindt, dan betaalt u  geen eigen bijdrage en wordt uw eigen risico niet aangesproken. Als het kan vindt de gespecialiseerde wondbehandeling bij u thuis plaats. Er kunnen echter redenen zijn om hiervan af te wijken.

 

Wondzorgproducten

Voor het gebruik van wondzorgproducten houden we zoveel mogelijk rekening met de vergoeding door zorgverzekeraars. Omdat de vergoeding per zorgverzekeraar kan verschillen, bespreken we de inzet van deze producten met u. U kunt zelf ook uw zorgverzekeringspolis raadplegen voor de exacte kosten of contact opnemen met uw zorgverzekeraar.